Zelená Lekáreň

Ryžový puding s polevou z čaju YOGI TEA® Zázvor-pomaranč-vanilka

Čas na prípravu: 30 minút           

Prísady pre 4 porcie

Pre ryžový puding
• 250 g ryže
• 1 liter mandľového mlieka
• štipka  soli

Pre pomarančovú omáčku
• 4 pomaranče
• 1PL kukuričného škrobu
• 3 vrecúška YOGI TEA® Zázvor-pomaranč-vanilka
• 4 ČL maku

 

 

Za stáleho miešania chvíľu povarte ryžu a mandľový nápoj s troškou soli. Neskôr znížte teplotu a nechajte variť za občasného miešania v uzavretom hrnci zhruba 25 minút.
Vytlačte dva pomaranče a tiež z nich nastrúhajte kôru. Zvyšné dva pomaranče iba vytlačte. Skombinujte 4 PL pomarančovej šťavy s kukuričným škrobom a odložte stranou.
Zvyšnú pomarančovú šťavu zohrejte s vrecúškami YOGI TEA® Zázvor-pomaranč-vanilka a potom nechajte pôsobiť 5 minút pri najnižšej teplote. Vyberte čajové sáčky, pridajte škrob zmiešaný s pomarančovou šťavou, za stáleho miešania znova zahrievajte, do omáčky pridajte pomarančovú kôru a nechajte variť 3 minúty na miernom ohni. Príležitostne zamiešajte.Pridajte pomarančovú omáčku do naservírovaného ryžového pudingu a ozdobte pomarančovou kôrou a posypte makom. Odporúčame podávať teplé.

 

Pridaj komentár

Your email address will not be published.